View My Stats

viernes, 23 de mayo de 2014

ALLAU DE RUTES DIVULGATIVES I CULTURALS


AQUESTA PRIMAVERA, ALLAU DE RUTES DIVULGATIVES AL RAVAL

Raval, 6000 anys d'història 

Un projecte acostarà els 6.000 anys d'història del Raval als ciutadans de Barcelona

El Raval divulgará los 6.000 años de historia en el barrio con un ciclo de talleres y conferencias

Investigadores de la Institució Milà i Fontanals del Centro Superior de Investigaciones Científicas (CSIC) descubrirán los 6.000 años de historia en el barrio barcelonés del Raval a los ciudadanos, con la colaboración del Distrito de Ciutat Vella, el Eje Comercial del Raval y varias entidades, ha informado el centro en un comunicado.

La iniciativa Raval 6.000 anys d'història, que se enmarca en el Raval Cultural y se realizará durante este año, busca explicar de forma sencilla, entretenida y rigurosa desde un punto de vista científico "la historia más remota del Raval" y de Barcelona para dar a conocer la arqueología y la prehistoria del Raval a un público amplio.

Sanitat al Raval: una història de més de 500 anys

Laura Valls, historiadora de la ciència del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), conduirà els assistents per diversos racons del Raval, un barri que des de gairebé l’inici de la història de Barcelona ha estat destinat a acollir institucions caritatives i sanitàries. Així, es visitaran espais com l’Hospital de Sant Pau, el teatre anatòmic del Reial Col·legi de Cirurgia, l’Hospital de Sant Llàtzer o dels Mesells i el Dispensari Central Antituberculós, dissenyat per Josep Lluís Sert.

Historias naturales en Ciutat Vella 

en el qual es posarà de manifest quina va ser l’evolució de la història natural a Barcelona, que va passar de ser una activitat practicada per aficionats ―com els Salvador i el seu Gabinet de curiositats, ara per ara una de les millors col·leccions europees d'història natural dels segles XVII al XIX― a ser una activitat professionalitzada en museus com el de Ciències Naturals o el Zoològic. Durant l’itinerari, es recorreran escenaris d’aquesta transformació global, com la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona i l’antic Museu de Ciències Naturals de la Ciutadella.

Viu la Nit i el Dia dels Museus al Raval

Coincidint amb la Nit i el Dia Internacional dels Museus,  des del Raval Cultural hem organitzat 3 rutes guiades especials que us permetran endinsar-vos dins del "Raval Emergent". Per altra banda, dos dels grans equipaments del barri com el MACBA i el CCCB oferiran, per primera vegada, una programació conjunta amb 10 exposicions amb entrada lliure, cinema, DJ's, vermuts, dansa, macbooks i molt més. Altres espais com Arts Santa Mònica, la Filmoteca de Catalunya o el Museu Marítim també obriran les seves portes.

Tallers oberts al districte de Ciutat Vella

La iniciativa Tallers Oberts ha arribat el passat cap de setmana al districte de Ciutat Vella, amb gran quantitat d'artistes i espais del barri del Raval. Des de divendres, 16 de maig, fins diumenge, 18 de maig, els artistes us conviden a casa seva. Mostraran el que fan i com ho fan i  podreu parlar amb ells sobre els processos de creació. També hi haurà un concurs de fotografia i una gimcana per a la mainada. Enguany, a més, el MACBA també s'adhereix a Tallers Oberts amb una visita al taller de restauració i als fons de la seva col·lecció. L'A-FAD és qui organitza les portes obertes.

Cau un club de cànnabis de Ciutat Vella per vendre droga a turistes

Cau un club de cànnabis de Ciutat Vella per vendre droga a turistes

Tres detinguts en una associació cannàbica per vendre marihuana a turistes


Nou cop contra una associació cannàbica a Barcelona. El 15 de maig passat, una desena d'agents dels Mossos d'Esquadra van tirar a terra la porta d'un local i una vivenda al carrer de l'Aurora, al barri del Raval. Els dos emplaçaments donaven cobertura a una associació cannàbica. El seu responsable i dos dels seus treballadors estan acusats de traficar amb marihuana, en concret, d'oferir i vendre aquest estupefaent a turistes. El president de l'associació és un ciutadà nigerià de 34 anys, mentre que els dos treballadors són espanyols de 34 i 41 anys, respectivament.
A l'interior del local es van trobar 19 recipients plens de marihuana, així com els elements necessaris per distribuir-la i consumir-la (pipes, paper de fumar, trituradors de marihuana). Mentrestant, a la vivenda del president de l'associació, on es cultivava aquest estupefaent, es van trobar gairebé 16 quilos de marihuana, 500 grams d'haixix i 2.504 euros en metàl·lic, a més de balances de precisió.
Les investigacions van ser realitzades per agents de la Unitat d'Investigació de la comissaria de Ciutat Vella i es van iniciar després de detectar que un dels detinguts, en concret el president de l'associació, es dedicava a captar joves visitants estrangers a les zones turístiques oferint-los la possibilitat de fumar marihuana de manera aparentment legal.

lunes, 19 de mayo de 2014

Desenes de vivendes en obres per dedicar-les al negoci es queden sense opció a la llicència legal

Desenes de vivendes en obres per dedicar-les al negoci es queden sense opció a la llicència legal

 
Grans inversors 'devoren' els particulars a l'agrupar-se l'oferta en blocs a Ciutat Vella

Les queixes veïnals (poques, 400 en un any, la meitat al centre) vinculades al mal ús de pisos llogats a grups de joves de gresca i les pressions del sector hoteler han estat definitives perquè el PP i CiU impulsessin, fa dues setmanes, la moratòria que tanca l'aixeta durant un any, amb vista a fer una regulació general del sector. Com va insistir el regidor d'Hàbitat Urbà, Antoni Vives, agrupar les vivendes en edificis sencers és el plantejament municipal de sortida. La mateixa solució que es va imposar en el pla d'usos de Ciutat Vella i que genera perillosos efectes col·laterals. El regidor del PP, Eduard Bolaños, assenyala que el seu grup és partidari d'agrupar, de fer regles de densitat i imposar més disciplina, però obre una porta ara als pisos en comunitats de veïns si es consensua i s'estableixen «determinades condicions».

La suspensió temporal ha generat una pugna entre els afectats, com ja ha passat en poc temps amb les botigues emblemàtiques (també amenaçades per l'especulació associada a la pressió turística) i amb els horaris comercials en festius per al turisme, amb un tímid pla de liberalització fracassat per falta de pacte polític.

L'Ajuntament de Barcelona és partidari de consensuar amb les comunitats de veïns la nova regulació dels apartaments turístics

L'Ajuntament de Barcelona consensuarà amb les comunitats de veïns la nova regulació dels apartaments turístics 

L'Ajuntament de Barcelona és partidari de consensuar amb les comunitats de veïns la nova regulació dels apartaments turístics 

"És impossible que hi hagi un apartament turístic si la comunitat de veïns no ho vol", ha argumentat el tercer tinent d'alcalde, Antoni Vives, en declaracions a Catalunya Ràdio. Vives ha explicat que l'Ajuntament de Barcelona és "partidari de l'agrupació d'apartaments turístics en edificis únics".

També en declaracions a la mateixa emissora, el membre del Col·legi d'Administradors de Finques de Barcelona Josep Maria Aguilar ha demanat que aquest tema es reguli com més aviat millor i ha recordat que el seu col·lectiu ja va "lluitar, i no va aconseguir" que fos necessari "el consentiment o l'autorització de la comunitat de propietaris".

Per la seva banda, l'associació de Veïns de Ciutat Vella ha considerat que els pisos turístics desintegren les comunitats de veïns perquè provoquen que molts llogaters acabin marxant. I l'Associació d'Apartaments Turístics APARTUR s'ha mostrat contrària a la concentració d'apartaments turístics en blocs sencers.

 

sábado, 17 de mayo de 2014

Civismo en las plazas - Por una mejor convivencia urbana

Civismo en las plazas

Plazas cívicas

Por una mejor convivencia urbana

El éxito de Barcelona se mide también por la gran ocupación de su espacio público. El choque de intereses que se produce en algunas plazas muy concurridas de Gràcia o Ciutat Vella obliga a la Administración a poner recursos para evitar que las tensiones deriven en conflictos y que muchos vecinos, sobre todo las noches de verano, no puedan disfrutar de su derecho al descanso. Campañas como la que pone en marcha el Ayuntamiento, que combinan la prevención con las medidas punitiva.

Un grupo de personas sentadas en un banco, en una escalinata o en el suelo de la plaza (Sol, Orwell, Sant Agustí...) tocan un bongo, una guitarra, beben cerveza... Dos mediadores se les acercan. "Les invitamos a que paren, y la verdad, suelen hacer caso", asegura Marina Mañas, una de estas especialistas en resolución de conflictos. Pero puede ocurrir que no, que persistan en su comportamiento, que molesten más. Y entonces aparece la Guardia Urbana, de uniforme o de paisano... 

LA utilización del espacio público en una ciudad mediterránea como Barcelona, con una gran densidad de población, en la que por el clima resulta apetecible realizar múltiples actividades al aire libre, requiere de grandes dosis de educación y de civismo por parte de todos para compartir la diversión, el descanso y el trabajo en un clima de armonía, sin que las actividades de unos perjudiquen o molesten a otros.

BCN doblarà la vigilància estival als districtes més concorreguts

BCN doblarà la vigilància estival als districtes més concorreguts

El Ayuntamiento de Barcelona garantizará la seguridad en Gràcia y Ciutat Vella

Refuerzan la actuación policial y de mediadores en Gràcia y Ciutat Vella

L'estiu fa sortir la gent al carrer, tant de dia com de nit. Mentre brilla el sol, el brunzit de la rutina laboral amaga les possibles molèsties que genera el soroll de l'impertinent. Quan la ciutat es reclou i comença a callar, els que presumptament destorben criden més l'atenció, sobretot en aquests mesos de calor, quan millor s'està fora de casa. L'ajuntament, com cada any, prepara un dispositiu de vigilància que posarà el focus al districte més canalla, Ciutat Vella, i en el més festiu, Gràcia. S'encarregaran de mantenir la pau la Guàrdia Urbana i un equip de 12 mediadors.
Convivència, seguretat i soroll són les tres potes del pla municipal per a l'estiu. El van presentar ahir el primer...
El ayuntamiento de Barcelona ha reforzado este mes la actuación policial y de mediadores y agentes cívicos en los espacios más concurridos de la ciudad, las plazas y calles de los distritos de Gràcia y Ciutat Vella, para prevenir problemas de convivencia en verano.
El primer teniente de alcalde y responsable de Seguridad, Joaquim Forn; la concejala de Gràcia Maite Fandos y la concejala de Ciutat Vella Mercè Homs han explicado hoy algunos de los dispositivos preventivos para garantizar la seguridad y la convivencia que se han puesto en marcha este mes en estos dos distritos.
Joaquim Forn ha señalado que el objetivo es "anticiparse a las situaciones que se producen con la llegada del calor cuando hay más vida en la calle y que los fenómenos que se quieren combatir son los que generan más problemas de convivencia", en concreto el consumo de alcohol en la calle, orinar en la vía pública y el ruido.
"Actuamos en espacios donde se concentran un gran número de ciudadanos para gozar del ocio, tanto diurno como nocturno, y creemos que este trabajo combinado, policial y de mediación, está dando resultados positivos" ha señalado Forn, que ha explicado que en estos dispositivos de refuerza la presencia policial y de mediadores en las franjas de tarde y noche y el fin de semana.
El primer teniente de alcalde ha defendido estos dispositivos preventivos, pese a que las quejas por consumo de alcohol en la calle de mayo a septiembre del año pasado se redujeran en un 25% en Gràcia y en un 17% en Ciutat Vella y que las de ruido se mantuvieran estables.

Por su parte, la concejal de Ciutat Vella Mercè Homs ha destacado la novedad del control del uso de la bicicleta y también que las más de 90 actividades del calendario lúdico y festivo del distrito sean "diurnas y de carácter familiar"..

 

Mor una nena de 12 anys en caure des d'un balcó al barri del Raval

Mor una nena de 12 anys en caure des d'un balcó al barri del Raval

Fallece una niña al caer accidentalmente desde un balcón en Barcelona 

Una niña muere tras caer de un balcón en el Raval de Barcelona

Una nena de 12 anys va morir aquest dijous al vespre després de caure accidentalment des d'un balcó del carrer del Tigre de Barcelona, segons han informat els Mossos d'Esquadra, que tracten aquest succés com un accident i no hi veuen indicis de criminalitat, segons han indicat fonts del cos policial. L'accident es va produir quan passaven uns cinc minuts d'un quart de deu de la nit. Dues ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) es van desplaçar fins al lloc, però no van poder fer res per salvar la vida de la menor.

Aquí (encara) hi ha veïns - AL RAVAL TAMBE

Residents de la Barceloneta s'alien per denunciar la pressió turística que els asfixia i els expulsa del barri, i exigeixen més pisos socials

Assegudes en una mateixa taula, colze a colze, les portaveus de l'associació de veïns de la Barceloneta i de L'Òstia. Des de fora, podria semblar una cosa normal. Lògic. Dues entitats veïnals d'un mateix barri lluitant per un mateix objectiu. Però la fins fa poc insòlita imatge diu molt. Revela la duresa d'una situació que, asseguren, cada dia és més insostenible per a cada vegada més veïns.
Les dues associacions, històricament enfrontades per tenir una visió diferent sobre el futur del barri -els primers, antigament menys bel·ligerants-, compartien ahir un missatge clar: l'alta rendibilitat dels seus quarts de casa per llogar-los a turistes o a persones d'alt nivell adquisitiu.

jueves, 15 de mayo de 2014

inspeccions a botigues de compravenda de telèfons mòbils al Raval

Dos detinguts en inspeccions a botigues de compravenda de telèfons mòbils al Raval 

Dos detenidos y cinco imputados en una inspección a tiendas de móviles usados del Raval

Amb aquests controls, els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana de Barcelona tracten de verificar que en aquests establiments no es venen telèfons procedents de furts o robatoris amb violència. Aquestes inspeccions es fan conjuntament amb inspectors de treball i s'emmarquen en la voluntat dels dos cossos policials de treballar des la prevenció i l'anticipació per tal d'evitar la comissió de fets delictius a la ciutat.

En els controls del passat 8 de maig, es van inspeccionar de forma simultània 15 establiments del Raval amb el balanç de dos detinguts amb requeriments judicials pendents, quatre acusats per delicte de receptació, sis persones acusades d'apropiació indeguda, dues persones denunciades per tinença de substàncies estupefaents, onze telèfons mòbils intervinguts que havien estat sostrets, sis telèfons intervinguts pendents de comprovar la seva procedència, un ordinador portàtil sostret i recuperat i dos ordinadors portàtils intervinguts pendents d'aclarir la seva procedència.

Durant l'any 2013 i aquest 2014, al districte de Ciutat Vella, s'han fet un total de 108 inspeccions administratives a botigues de telefonia mòbil que es dediquen a la compravenda i a la reparació de telèfons usats, amb el resultat de diverses actes aixecades per infraccions administratives, com ara no tenir llibre de registre diligenciat o per omissió de les dades obligatòries.

El resultat d'aquestes inspeccions ha estat de 733 telèfons i altres aparells electrònics intervinguts, 36 detinguts i 61 persones acusades per receptació o apropiació indeguda d'objectes sostrets.

miércoles, 14 de mayo de 2014

ALERTA POSSIBLE ARRIVADA DE TRAFICANTS AL BARRI

Alerta, els traficants que no hagin atrapat pot ser que desmbarquin al Raval tal i com ho varen fer al 2008 després de les redades a l'extraradi de Barcelona

Desmantelado en la Zona Franca uno de los principales puntos de venta de droga de Barcelona 

Los Mossos d'Esquadra han desmantelado en un piso de la Zona Franca uno de los principales puntos de venta de drogas a consumidores habituales de Barcelona, ha informado este miércoles la policía catalana.

La policía había realizado anteriormente diversos operativos de control de tráfico de drogas y tenencia de armas en esta zona que dieron como resultado el arresto de numerosas personas relacionadas con un mismo clan familiar y la intervención de droga, armas y vehículos.
Pese a la presión policial, los agentes observaron un repunte de gente que venía a comprar droga al barrio, lo que generaba problemas de inseguridad, y por ello se inició un dispositivo de prevención.
En este operativo, los investigadores constataron que existía un domicilio adonde se dirigían la mayoría de compradores para comprar la droga y que había un flujo constante. Los investigadores comprobaron que la puerta de la finca estaba blindada y disponía de videovigilancia, además de una ventanilla usada para el intercambio de dinero y drogas, tras la que había una reja de acero.
El grupo de traficantes estaba jerarquizado y empleaba medidas de autoprotección, con integrantes destinados a captar compradores y vigilar la presencia policial, los vendedores y el gestor del piso, que se dedicaba a comprar la droga y pagar a sus colaboradores

 

VENDA DE DROGA A ZONES TURISTIQUES

Cau una banda de llauners que venia drogues en zones turístiques de Barcelona

Els Mossos d'Esquadra han desarticulat un grup molt actiu de llauners que es dedicaven suposadament a vendre tota classe de drogues en llocs turístics de Barcelona, amb l'arrest de vuit persones, ha informat aquest divendres la policia catalana.

Els arrestos, que es van produir el 30 d'abril, van permetre desmantellar un punt de magatzem i venda de droga al districte de Sants-Montjuïc, des d'on els venedors ambulants s'organitzaven per vendre drogues aprofitant la venda de llaunes de refrescos i cerveses en zones turístiques de la ciutat.
El grup es distribuïa les funcions: un mínim de dos homes custodiava el pis, on s'emmagatzemaven diverses drogues --cocaïna, heroïna, 'cristal', 'speedball' i haixix--, i la resta recorria les zones turístiques simulant vendre refrescos.

Els llauners portaven a sobre petites quantitats de droga i quan la venien tornaven al pis per proveir-se, i així no calia que en portessin grans dosis.

lunes, 12 de mayo de 2014

Itziar González: "Vaig intentar regular els apartaments turístics i em van amenaçar de mort"


Una de les protagonistes del programa ha estat Itziar González, arquitecta i exregidora del districte de Ciutat Vella de Barcelona, a la qual li van entrar a casa després d'"intentar defensar el seu barri i els seus veïns". González formava part d'un equip d'arquitectes molt crítics amb el model de desenvolupament de ciutat que portava a terme l'ajuntament. I, no obstant i sense pertànyer a cap partit, l'hi van demanar i va entrar al consistori. El seu objectiu: frenar aquell model de desenvolupament.
"Quan vaig arribar no hi havia regles de joc i vaig intentar ordenar això". "Abans d'arribar jo els tècnics manipulaven i firmaven totes les llicències de construcció d'hotels o d'apartaments turístics. Eren uns màfies", ha dit.
El 2008 va fer un mapa i va marcar en vermell els molts hotels que hi havia en Ciutat Vella, i en blau els 1.200 apartaments turístics que hi havia en el mateix districte. I va seguir investigant i va descobrir que aquells apartaments turístics no estaven declarats com a tals, encara que darrere d'ells hi hagués importants empresaris turístics.
González va veure que era un negoci per a uns quants i un desastre per al seu barri.
I va tancar el primer apartament turístic i va trucar a la premsa perquè tothom sabés que canviaria el model turístic del centre de Barcelona. L'endemà li van obrir casa seva i l'hi van regirar tot. I dies després va rebre una amenaça de mort.
"El poder econòmic no estava acostumat que el poder polític el regulés". "Estava sola. Cap dels meus companys em van recolzar".
Al final, l'Hotel del Palau de la Música va ser la gota que va fer vessar el seu got. Crèiem que ho feia la Fundació del Palau, però vam descobrir que era una operació privada d'un hoteler. L'alcalde, Jordi Hereu, li va dir que igualment es faria. I González va decidir que això no ho entendrien els veïns i que se n'anava.

jueves, 8 de mayo de 2014

FIRA DE SANT PONÇ DIUMENGE DIA 11

La feria de Sant Ponç 2014 llena de herbolarios la calle Hospital de Barcelona 


La Unió de Sant Ponç de Barcelona, en colaboración con el Distrito de Ciutat Vella, organizan este domingo 11 de mayo la vistosa feria de Sant Ponç, que ofrecerá actividades para todos los públicos. Estará ubicada a lo largo de la calle Hospital, espacio que ha ocupado desde 1817, aunque la tradición se remonta a la antigüedad. El plato fuerte es, como cada año, el mercado de productos naturales, en especial hierbas medicinales y mieles, aunque también habrá quesos y yogures y fruta confitada. Contará con unas 80 paradas, abiertas de nueve de la mañana a nueve de la noche.

martes, 6 de mayo de 2014

Detenen dos homes que tenien una gran quantitat d'objectes robats en un pis del Raval

Dos detenidos en el Raval con gran cantidad de objetos electrónicos robados 

Detenidos dos hombres por tener gran cantidad de objetos robados

Detenen dos homes que tenien una gran quantitat d'objectes robats en un pis del Raval 

Els fets es van produir la tarda del dijous 17 d'abril al barri del Raval quan dos agents de paisà que estaven patrullant per la zona van veure un home que coneixien, ja que li consten antecedents per delictes contra el patrimoni, amb una actitud nerviosa i vigilant. Per aquest motiu els agents van decidir iniciar una vigilància discreta de l'home.

Durant la vigilància els mossos el van seguir fins un pis del barri on van veure com el sospitós rebia diners d'un altre home que estava a la porta de casa seva.

Dins el pis els agents van trobar un gran volum d'objectes de procedència il·lícita i una gran quantitat de diners. Davant les preguntes dels agents, els homes va donar diverses versions poc coherents sobre la procedència dels objectes.

Les primeres tasques d'investigació van permetre constatar que, com a mínim, un ordinador portàtil procedia d'un robatori interior de vehicle.  Ara els investigadors segueixen buscant els propietaris de la resta d'objectes intervinguts.

Els dos detinguts són de nacionalitat algeriana i veïns de Barcelona. Un d'ells té 13 antecedents policials i l'altre dos. Tots dos han quedat en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició judicial.

Aquesta operació s'emmarca dins un dispositiu posat en marxa a Ciutat Vella per controlar la venda de productes que puguin haver estat sostrets o bé adquirits il·lícitament.

CULTIU DE MARIHUANA

Tres detinguts per cultivar 110 plantes de marihuana en un pis 'okupat'

Descubren una plantación de marihuana al desalojar una casa ocupada en Barcelona

Els Mossos d'Esquadra han detingut tres persones, dos homes i una dona, acusats d'un delicte contra la salut pública per cultivar 110 plantes de marihuana en una habitació del domicili de Ciutat Vella que havien ocupat il·legalment per viure.

Segons ha informat la policia autonòmica, la detenció dels dos homes, de 21 i 34 anys i tots dos de nacionalitat colombiana, i de la dona, de 21 anys i espanyola, va tenir lloc dimarts passat quan els agents van anar al domicili intervingut amb la intenció d'executar una ordre judicial de desnonament penal per un delicte d'usurpació d'immoble.

En un primer moment, els ocupants no van voler obrir la porta però finalment ho van fer davant la insistència dels agents, que es van sorprendre per la forta olor de marihuana i van veure una habitació on hi havia plantes de marihuana a terra.

Els policies van trobar una habitació on hi havia 110 plantes de marihuana que disposaven d'una instal·lació elèctrica que sortia del quadro de comptadors del domicili, passava pel sostre del lavabo i comunicava amb l'habitació del cultiu.

A dins d'aquesta habitació els agents també hi van trobar diversos aparells per facilitar el cultiu i el creixement d'aquestes plantes, com fluorescents, ventiladors, filtres, un extractor, un humidificador, tubs per a la ventilació, temporitzadors, termòmetres i diversos pots per al cultiu.

Després de passar a disposició judicial, els tres detinguts han quedat en llibertat amb càrrecs.

 

jueves, 1 de mayo de 2014

BCN veta nous pisos turístics cèntrics durant sis mesos

BCN veta nous pisos turístics cèntrics durant sis mesos

Barcelona quiere agrupar pisos turísticos en bloques

BCN planeja agrupar els pisos turístics en blocs sencers

Barcelona vol donar noves llicències de pisos turístics a blocs sencers

L'Associació d'Apartaments Turístics de Barcelona lamenta la congelació de noves llicències anunciada pel consistori 

Apartur ve innecesaria la nueva regulación y rechaza suspender licencias 

Apartaments sense regust barceloní

Barcelona no donarà noves llicències de pisos turístics als barris més visitats

Si el nou pla de l'Ajuntament de Barcelona segueix endavant, a partir de l'any que ve començarà el forçós tràfec de gran part dels 30.000 llits que alberguen els 7.854 pisos d'ús turístic legals de Barcelona. A la moratòria aprovada ahir en comissió de govern que prohibeix durant un any l'obertura de nous allotjaments d'aquest tipus a les zones més cèntriques i visitades de la metròpoli, s'hi va sumar l'anunci d'una normativa que en sis mesos ordenarà el creixement del sector, la seva «professionalització» i també donarà prioritat a la unificació de l'oferta en edificis sencers destinats a aquest ús.

El plan de ordenación de pisos turísticos que prepara el Ayuntamiento de Barcelona tenderá a la concesión de licencias en bloques destinados a esta actividad y a que sean gestionados de forma profesional por quienes garanticen la calidad del servicio. La norma, que ha de estar redactada en un plazo de seis meses, según el pacto al que han llegado CiU y PP, detallará las tipologías de pisos turísticos en diferentes zonas de la ciudad