View My Stats

martes, 5 de octubre de 2010

La trama de Ciutat Vella va atemptar contra un alt càrrec(Diari Avui 5/10/2010)

Van manipular la motocicleta de l'arquitecta del districte i van posar en perill la seva vida, a banda d'amenaçar la regidora i la gerent
L'enginyer Joaquín Quílez hi estaria al darrere

En la trama de corrupció destapada el desembre del 2009 al districte de Ciutat Vella, en què hi ha imputats l'enginyer Joaquín Quílez i els alts funcionaris Helio Lozano i la seva mà dreta, Elena Ariza, als quals s'acusa de concedir llicències a apartaments turístics a canvi de diners, també se'ls atribueix un procés d'extorsió a càrrecs públics del districte. En concret, la policia catalana sospita que l'enginyer és l'autor de les amenaces que es van produir –després de revisar les seves trucades intervingudes, el juny del 2008, per la seva suposada implicació en un altre cas de corrupció: als prostíbuls de Castelldefels i de l'Eixample–, perquè amb els canvis de càrrecs al districte va veure com s'escapçava el seu negoci. Així és recull en el sumari d'aquest cas de corrupció, sota secret fins a l'estiu, i que dirigeix la titular del jutjat d'instrucció número 33, Elisabet Castelló.

Cal remuntar-se al juny del 2007, quan la regidoria de Ciutat Vella es renova amb l'arribada de la regidora Itziar González, una independent en el PSC, la qual porta una nova gerent al districte, Mercè Massa, i una arquitecta, Lourdes Conesa. L'estiu del 2008 totes tres comencen a rebre amenaces anònimes perquè deixin el seu càrrec. A més a més, a mitjan juny, la regidora proposa la remoció de tres inspectors; del cap de llicències i inspeccions, Joan Carles Talens; del cap de Serveis Tècnics, Helio Lozano, i de la cap de l'assessoria, Elena Ariza. Canvis que empipen i posen nerviós l'enginyer imputat per suborn.

És el juny del 2008 quan l'arquitecta rep les primeres trucades amenaçadores a casa seva perquè deixi la feina. Va denunciar-les al jutjat, on va especificar que en aquella època va tenir diversos incidents amb Joaquín Quílez perquè aquest va arribar a remoure-li expedients del seu despatx i a interessar-se per expedients d'apartaments turístics. L'11 de novembre va rebre una carta amenaçadora, en la qual se li insisteix que deixi el seu càrrec al districte, i li adjunten una foto de la façana de casa seva, com a prova per advertir-la que l'estan vigilant. Fins i tot un desconegut va manipular la motocicleta de Conesa, de la qual va treure una sèrie de cargols, la qual cosa va posar en perill la seva integritat, segons els Mossos. Quan, al final, Conesa va canviar de lloc de treball, el 20 de febrer del 2009, va rebre una altra carta de l'autoanomenada Associació Justiciera de la Comunitat del Raval en què li diuen que pot estar tranquil·la perquè ha fet el que li havien recomanat. La gerent del districte també va rebre una carta amenaçadora el febrer del 2009. Van associar les amenaces a dues associacions i un hotel, amb expedients pendents de resolució. Al juliol, li va tocar a la regidora. Va rebre un anònim en què l'alertaven que, si ella i la gerent no plegaven, “les eliminarien”. A l'abril, havien entrat a robar a casa seva. La policia no ha trobat cap empremta sospitosa a les cartes i Quílez va negar davant la jutgessa ser l'autor de les amenaces.


2008
Aquell estiu
l'arquitecta, la gerent i la regidora de Ciutat Vella comencen a rebre amenaces perquè deixin el càrrec

9 comentarios:

  1. Fan molta por aquesta gent. Em pregunto si s'ha acabat de fer net al Districte de Ciutat Vella i a l'Ajuntament o encara hi ha alguns elements d'aquesta màfia per descobrir. Em temo que si. Él que està passant a Barcelona és un malson. I a sobre, hem d'aguantar que de tant en tant treguin a la Núria Paricio per riure-se'ns a la cara. Quina poca vergonya.

    ResponderEliminar
  2. Quina gentusa ens esta " gobernant " . I que trist es tenir de conviure amb aixó, i quin
    gran poder que tenen. Y QUANS DINERS NEGRES
    DEUEN ANAR A LES SEVES BUTXAQUES. ¿ I aixo
    no hi ha ningú que ho pugui parar? ¿ Tindrem
    de conviure sempre amb aixo,? ho algun dia
    vindra un gobernant honrat que acabara amb
    tanta merda. Suposo que aixo es un somni,pero
    somniar es gratuit.

    ResponderEliminar
  3. I mentre el Millet, el Macià Alavedra, l' Heliodoro Lozano, etc,etc. s' estan a casa seva, mireu en què està pensant l' oficina antifrau. Resulta que ara s' ha d' aprendre a ser honest per mitjà d' uns cursets.


    http://www.lavanguardia.es/premium/publica/publica?COMPID=54016922798&ID_PAGINA=22088&ID_FORMATO=9

    ResponderEliminar
  4. Si la Itziar va prioritzar el fet de fer neteja al districte,no debia ser la única que sospitava el que s' estava coent. Com és que ningú va denunciar abans? Es pot entendre des de la por a les mafies, però quina mena de servidors públics tenim si no són capaços de posar fi a aquestes pràctiques?

    ResponderEliminar
  5. L'enginyer Joaquín Quílez, el cap de llicències i inspeccions, Joan Carles Talens; del cap de Serveis Tècnics, Helio Lozano, i de la cap de l'assessoria, Elena Ariza.

    Personajes Medios que conscientes de lo mucho que están robando sus Jefes, se creen inmunes a actuar como actuaron.
    Y para que no se destape mas la mierda, han sustituido por el dimitido Ramon Massaguer –Ex-gerent d’Urbanisme de l’Ajuntament de Barcelona, para mantener el control de la mierda para que no se escampe nombra al actual Gerente de L?Institut Municipal d'Urbanmisme, y anterior Gerente de FOCIVESA, empresa con accionariado mayoritario del Ayuntamiento el 51 %, y la que mafiosa-mente a desposeído de sus bienes con coacciones (mobbing), compra de abogados, etc. a miles de ciudadanos indefensos, solo han salido bien parados los que se han podido defender, por tener conocidos Jueces, o abogados que no se han dejado comprar, o tener la suerte de entrar en el lote de los que tenían que re-alojar, para salvar la imagen.

    Que la mujer de Montilla tenga mas de 14 puestos importantes es sobre todo para controlar, para que todo el mundo se tape los ojos, los oídos y la boca. Manteniendo unas estructuras de financiación de asociaciones, Agrupaciones, Colegios (Abogados, Arquitectos, etc), ONGs, etc. donde han ido a parar parte del dinero del boom económico. Y que con esta crisis no podrán mantener, ni podremos salir de ella, pues otro despilfarro ha sido favorecer empresas cercanas a la trama corrupta, teniendo que cerrar el resto por competencia desleal con dinero publico, como Manifiesta J. Piqué (vueling).

    http://diariodelostrabajadores.over-blog.es/article-29865088.html

    ResponderEliminar
  6. Estos individuos mafiosos estaban a favor de los hoteles y apartamentos turísticos con que han infestado el barrio y el distrito. Ellos se embolsaban su dinerito a cambio de conceder permisos. Yo pido que vayamos más allá de las meras buenas intenciones en el plan de usos, yo pido que SE CIERREN hoteles y apartamentos turísticos en Ciutat Vella. Y que esos espacios se destinen a cubrir necesidades de los vecinos del barrio. Y que si quieren más hoteles, los abrán en Sarriá-Sant Gervasi al lado de la casa del alcalde.

    ResponderEliminar
  7. estoy oyendo RAC1, y hay unos contertulianos que opinan sobre el nuevo escandalo de corrupcion a Ciutat Vella - El Raval,cuanto tiempo hemos estado los vecinos denunciando las irregularidades, y el SR.Hereu,contestando que nunca se habia estado tan bien, esto demuestra que él tambien estaba en conniencia con estos individuos,y por consiguiente es tambien culpable.

    ResponderEliminar
  8. Esto no viene de ahora. Enpezo a poco de irse Serra, esta historia asomo cuando la falsa pedastria del Raval pero a nadie le intereso mirar a fondo. Asi que ahora ajo y agua.

    ResponderEliminar
  9. que le pregunten al churrero de av. drasanes-conde asalto o a los feriantes

    ResponderEliminar